En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenleri, yangın sırasında çatı sakinlerinin emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin dizaynı ve konstrüksiyonı, yangın güvenliği dair uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla konstrüksiyonlmalı ve müteallik yönetmeliklere yakışır olmalıdır.

Bu kapılar, yangın merdiveni abur cuburluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanoğluın emniyetli bir şekilde dünyaarı çıkmasını esenlar.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, bina tipine, kullanma amacına ve ön nüshasına bakarak ayrımlılık gösterebilir. Aşağıda, farklı tipteki binalar muhtevain yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Yangın veya müstacel hâlet vakalarında binalardaki insanoğluın kolay boşaltma edilmesi dâhilin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Isıyı eğlemek, dumanı muayene kılmak ve yangını beslememek muhtevain yangın bapsına yangına dayanıklı kendiliğinden kapı kapatıcı ağırlıklmalıdır.

Check to enable permanent hiding of message bar and refuse all cookies if you do not opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en birinci sınıf malzemeleri kullanarak dilek edilen örgüda yapım edip, montaj ve onarım vetirelerinde vacip mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde de zeval kırmızııyoruz.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan örgülabilmekle beraberinde elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun kök nedeni ülke yitirilmesine mahiyet vermemesi ve elan az maliyetle sorunin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli serlı kriterler çekmece önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Yangın Merdiveni Kapısı Bu kriterler: 

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün verişi bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın merdivenini tamamlayıcı unsurlardan bir tanesi zahir ki baplardır. Bu baplar 360 grado ısıya dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 zaman ortada güvende tutmaktadır. Bunun nedeni kapıların genleşmeye makul halde üretilmeleridir.

Yangın bapsı; kişi sağlığını koruyup yangın ve yaman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi için hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın saksıladıktan yalnızca 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk karınindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Report this wiki page